Vallès Oest

Comunicat Comissió Executiva PSC Vallès Oest

  • Actualitzat:
  • Creat:

Davant la renúncia sobtada de Jordi Ballart a la militància en el PSC i a l’Alcaldia de Terrassa, la Comissió Executiva de la Federació Vallès Oest del PSC vol adreçar a la ciutadania de Terrassa i de tot el Vallès les següents afirmacions:

Els socialistes del Vallès Oest agraïm a Jordi Ballart els seus anys de dedicació a la política en el marc del socialisme democràtic, i lamentem el seu allunyament dels principis, les idees i els valors que defineixen la nostra actuació política abans, ara i en el futur.  I des de l’executiva reiterem el nostre recolzament a l’agrupació de Terrassa

La nostra pràctica política és la socialdemocràcia, la lluita per la llibertat i la justícia social, amb l’objectiu d’estendre l’anomenat “estat del benestar” arreu del món, per damunt de fronteres nacionals i estatals.

El socialisme democràtic treballa per articular grans comunitats transnacionals com a unitats de drets de ciutadania (UE) que tinguin capacitat per a governar la globalització de l’economia, que necessita d’una regulació política per a que les capacitats productives de la humanitat serveixin per a garantir a tothom i a tot arreu unes condicions de vida dignes, i per evitar qualsevol desigualtat d’origen, de color de la pell, de sexe, de cultura, etc.

El PSC, des dels inicis del “procés” no ha deixat de treballar i cercar solucions polítiques per a evitar el “xoc de trens” entre el govern de Catalunya i l’Estat espanyol. El PSC ha estat i estarà sempre compromès amb la democràcia i la legalitat, que en un Estat de Dret sempre van juntes. I fins l’últim moment, el primer secretari del PSC, va negociar incansablement amb els governs de Catalunya i Espanya, i va donar una sortida al President de la Generalitat, convocar eleccions, per a evitar la intervenció estatal de la Generalitat. Malauradament, l’expresident Puigdemont va desaprofitar totes les ocasions.

Davant la convocatòria electoral del 21 de desembre, els socialistes treballarem per a recuperar unes institucions catalanes obertes, inclusives i cohesionadores,  per enfortir l’autogovern de Catalunya. Per a reformar i actualitzar la Constitució ,  estructurar un Estat Federal i aprovar un nou Estatut que recuperi allò retallat pel TC i afegeixi el reconeixement nacional, noves competències i millor finançament per a Catalunya.

I tot, per la via de diàleg, del consens i de la legalitat, que són la manera com els avenços es consoliden i es fan irreversibles, i com es preserva la convivència i el progrés en les societats plurals com la que sortosament tenim a Catalunya.

De la mateixa manera mostrem el nostre desacord per considerar una mesura desproporcionada l’empresonament dels exconsellers de la Generalitat.

Rubí, 3 de novembre de 2017

LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE LA FEDERACIÓ VALLÈS OEST DEL PSC