Vallès Oest

Miquel Iceta: " Respecte, reconciliació i reformes haurien de presidir aquesta nova legislatura"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El president del grup parlamentari Socialistes insta a un acord entre els catalans per, a través d’un camí de diàleg, negociació i pacte, assolir major cotes d’autogovern, un millor finançament, i un paper actiu en la transformació d’Espanya i d'Europa.

El president del grup parlamentari Socialistes – Unit per Avançar, Miquel Iceta, ha fet una crida “al respecte a la legalitat, la reconciliació i reformes” per presidir aquesta nova legislatura. Iceta ha denunciat al primer ple de legislatura del Parlament que aquests dies “Estem sentint parlar molt de candidats a la presidència, de candidats a ser consellers i conselleres, de qui vol manar sobre TV3, però no estem sentint parlar gens sobre quina política es vol fer”.

Per Iceta “no hi ha dubte que les forces independentistes tenen una majoria parlamentària que les habilita a governar si acorden un govern, un president i qui mana sobre TV3, però en canvi no hi ha un mandat democràtic per la independència. Un mandat que, d’altra banda, mai no podria reeixir de forma unilateral i il·legal com ja s’ha comprovat”, per això considera que no es pot abordar la qüestió de les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya “sense reconèixer que primer cal promoure un gran acord al respecte entre els catalans. Un acord que avui per avui no existeix” ha afirmat.

El president del grup socialista ha reclamat als independentistes que responguin si es pretén “continuar la lògica de l’anterior legislatura, o cerquem entre tots una altra sortida després de veure el fracàs i els enormes costos i riscos de la República virtual, unilateral i il·legal”. En aquest sentit, ha explicat que el grup PSC – Units  votarà a favor de les propostes de resolució de tots els grups llevat de la de Junts per Catalunya “que conté massa elements de continuïtat amb l’anterior legislatura que voldríem ben aviat oblidar i superar”,  i ha presentat la proposta de resolució dels socialistes, en la que es reclama que el Parlament de Catalunya consideri obert el termini de dos mesos establert per la llei de presidència en el que si no es procedeix a investir un president o presidenta de la Generalitat, es convoquin noves eleccions.

Iceta ha assegurat que els i les socialistes “estem disposats a qualsevol esforç, a qualsevol sacrifici en benefici de la necessària reconciliació. Però volem ser molt clars: només el respecte a la legalitat proporciona la base sobre la que construir i eixamplar consensos” ha conclòs.