Vallès Oest

Salvador Illa, nou ministre de Sanitat

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Partit dels Socialistes de Catalunya expressa la seva satisfacció per la constitució del govern de coalició progressista i el nomenament de Salvador Illa com a nou ministre de Sanitat.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) expressa la seva satisfacció per la constitució del govern de coalició progressista.

Des del PSC estem convençuts que, amb aquest nou govern, Espanya inicia un nou temps d’esperança i diàleg que esdevé una gran oportunitat per a Catalunya per combatre, d’una banda les desigualtats socials amb polítiques públiques progressistes per assolir una societat més igualitària i justa i, de l’altra, obrir una dinàmica de diàleg entre les institucions catalanes i espanyoles per intentar trobar una solució acordada a la qüestió catalana.

El PSC mostra de forma ben especial la seva sarisfacció per l’anunci que ha fet el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de nomenar Salvador Illa Roca nou ministre de Sanitat. El nomenament de Salvador Illa es formalitzarà demà dilluns amb la seva presa de possessió.

Nascut a Barcelona el 5 de maig de 1966, Salvador Illa és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1989) i MBA a l’IESE, Universitat de Navarra (1993). Secretari d’Organització i Acció Electoral del PSC, és professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions internacionals Blanquerna.

Alcalde de La Roca del Vallès entre els anys 1995 i 2005, Illa va ser director general de Gestió d’infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2005 fins el 2009. Després d’un breu pas pel sector privat, va ser director de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (2010-2011), coordinador del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Barcelona (2011-2016) i cap de Gabinet de Jaume Collboni (2014-2016). El maig del 2016, coincidint amb la incorporació del PSC al govern de Barcelona, va ser nomenat Gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona. Des de novembre del 2016, Illa és Secretari d’Organització del PSC, tasca a la que s'ha dedicat en exclusiva des de l’1 de febrer del 2017.

Illa ha volgut agraïr el treball fet per la seva predecessora, Maria Luisa Carcedo, i ha destacat la seva "ferma voluntat de servei" així com "d'escoltar i resoldre": "Si el diàleg és sempre una exigència, ho és més encara quan parlem del dret a la salut, clau en la vertebració del nostre model de benestar" ha destacat Illa, que ha mostrat la seva voluntat de treballar en plena coordinació amb les comunitats autònomes.

Finalment, el dirigent socialista ha tingut un agraïment pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, així com per Eulàlia i Anna Lluch, filla i néta del ministre de sanitat entre 1982 i 86,Ernest Lluch.